Сирний суп – це ніжна, ароматна та ситна страва, яка чудово підійде для будь-якої пори року. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати сирний суп, то ця стаття допоможе вам знайти найкращі рецепти. Ми розглянемо, що потрібно на сирний суп, який сир підійде для сирного супу та які варіанти цієї страви найсмачніші. Сьогодні приготуємо сирний суп з грибами, сирний суп з фрикадельками, сирний суп з мисливськими ковбасками, сирний суп з лососем і навіть фінський вершковий суп з лососем!
Корисні поради для приготування сирного супу
Щоб сирний суп вийшов ідеальним – ніжним, ароматним і з правильною консистенцією, варто враховувати кілька важливих моментів. Навіть найпростіший рецепт можна покращити, дотримуючись наступних порад.
- Не перегрівайте суп після додавання сиру, щоб уникнути розшарування.
- Використовуйте блендер, якщо хочете отримати ніжний сирний крем-суп з грибами або овочами.
- Додавайте спеції, наприклад мускатний горіх, паприку чи білий перець, щоб урізноманітнити смак.
Дотримуючись цих рекомендацій, ви отримаєте дійсно апетитний та ароматний сирний суп, який точно сподобається всій родині!

Смачний сирний суп з шампіньйонами
Сирний суп з грибами – це класика, яка сподобається всім любителям ніжного вершкового смаку.
Інгредієнти
8 порцій
- 300 г Картоплі;
- 150 г Цибулі;
- 100 г Моркви;
- 50 г Вершкового масла;
- 500 г Печериць;
- 50 г Олії;
- 70 г Зеленої цибулі;
- 100 г Горошку;
- 3 шт. Плавленого сирку;
- 1 ст. л. Солі;
- 1 ч. л. Перцю.
Інструкція з приготування
- Підготуємо продукти для готування.
- Нарізаємо картоплю кубиками, заливаємо води в каструлю та всипаємо картоплю, залишаємо варитись.
- Поки картопля вариться, підготуємо цибулю, нарізаємо на кубики, ставимо сковорідку на плиту, розтоплюємо вершкове масло та доливаємо олії, висипаємо цибулю туди і обжарюємо до золотистого кольору.
- Поки цибуля обжарюється, готуємо моркву, натираємо на терці.
- Миємо та нарізаємо гриби, в мене королівські шампіньйони.
- Додаємо до цибулі моркву та тушимо.
- Коли достатньо протушилась морква, додаємо гриби й тушимо ще 15 хв, додаємо все до картоплі в каструлю.
- Натираємо сирки на терці та підготуємо горошок, додаємо до нашого супу та варимо на малому вогні ще 10-15 хв.
- Солимо, перчимо до смаку та висипаємо зелену цибульку, варимо ще 5 хв та вимикаємо плиту.
Смачного.

Сирний суп з грибами й куркою
Цей варіант є чудовою комбінація білка та ніжного смаку.
Інгредієнти
На 3-х літрову каструлю:
- 400 г курячого м’яса (філе, стегна, крильця, субпродукти);
- 400 г печериць;
- 2-3 плавлені сирки;
- 70-100 г вершкового масла;
- 2 шт картоплі;
- 1 шт цибулі;
- зелень, сіль.
Інструкція з приготування
- М’ясо помити, нарізати невеликими шматочками та поставити на плиту варитися.
- Через 5-10 хвилин після закипання додати очищену та нарізану кубиками картоплю.
- Печериці помити, нарізати на 4-8 частин і обсмажити на 50 г вершкового масла разом з цибулею.
- Коли гриби будуть готові, викласти їх у каструлю з м’ясним бульйоном.
- Плавлений сир нарізати на невеликі шматочки або натерти на тертці і додати в суп через 10 хвилин після грибів.
За 3-4 хвилин до готовності покласти в суп сіль, зелень і вершкове масло, що залишилося.

Сирний суп з грибами і ковбасою
Цей суп стане фаворитом для тих, хто любить ситні страви.
Інгредієнти
- 2 картоплини;
- 200 г грибів;
- 1 цибуля;
- 1 морквина;
- вода;
- 200 г плавленого сиру;
- 50 мл рослинної олії;
- 150 г ковбаси;
- 1 шт яйце.
Інструкція з приготування
- Очищену та нарізану кубиками картоплю залити холодною водою і поставити варитися до готовності, знімаючи пінку, хвилин 15.
- Цибулю, ковбасу та гриби, нарізати кубиками, моркву нашаткувати або нарізати квіточками.
- Моркву та цибулю обсмажити в олії. Коли пасерування зарум’яниться, додати гриби, ковбасу, спеції, швидко обсмажити.
- У каструлю викласти обсмажені овочі із грибами. Коли суп закипить, ложкою викласти плавлений сир, яйце, спеції та посолити. Помішуючи, довести до кипіння, зняти з плити та дати настоятися 5 – 10 хвилин. Розлити суп по тарілках, прикрасити зеленню, подавати із грінками.
Най смакує!

Сирний суп з куркою і вермішеллю
Цей суп чудово підходить для обіду або вечері.
Інгредієнти
6 порцій
- 500 г картоплі;
- 50 г моркви;
- 50 г цибулі;
- 1 баночка плавленого сиру “Янтар”;
- 2 ст. л. сметани;
- 200 г м’яса (будь-якого);
- 1 пачка вермішелі (або дрібні макарони);
- На свій смак Кріп, зелена цибуля;
- Лавровий лист, перець горошком або духмяний;
- 15 г масла;
- До свого смаку сіль, перець;
- 3-3.5 л вода.
Інструкція з приготування
- Для початку ставимо варитися м’ясо з лавровим листком та перцем горошком 15-20 хв.
- Після цього чистимо картоплю, нарізаємо кубиками та кидаємо варитися.
- Поки вариться картопля з м’ясом, нарізаємо дрібно цибулю та тремо моркву на терці(кому як подобається), розтопити масло на сковорідці та смажити на маленькому вогні.
- Коли цибуля стала прозорою можемо додати сметану, а коли засмажка протушиться з нею додаємо плавлений сир.
- Через 5 хв коли протушиться наша сирна заправка, додаємо кріп та зелену цибулю, даємо протушиться ще із зеленню 2 хв. І накриваємо кришкою сковорідку.
- Коли картопля трошки розвалилася додаємо нашу засмажку з сиром даємо покипіти 1 хв, вимикаємо вогонь та додаємо вермішель та накриваємо кришкою, щоб вона запарилася.
- Через 5- 10 хв коли вермішель вбрала в себе сирний смак можна насолодитися смаком ситного та ніжного супу.
Смачного!

Сирний суп з лососем
Фінський вершковий суп з лососем – це ніжний та поживний варіант для справжніх гурманів.
Інгредієнти
- 300 г Лосося;
- 2 л Води;
- 1 Перець солодкий;
- 1 Морквина;
- 1 Цибуля;
- 1-2 Картопля;
- пучок Шпинату;
- Зелень (кріп, петрушка);
- Оливкова олія для смаження;
- 2 шт. Плавленого сиру;
- Сіль, перець, паприка.
Інструкція з приготування
- Рибу очистити від лушпиння, поставити варити, хвилин 20. Тим часом нарізати маленькими кубиками цибулю, перець та моркву і посмажити. Картоплю порізати як зазвичай на суп.
- Миємо й нарізаємо Шпинат. Плавлені сирки також нарізаємо кубиками. Готовий лосось необхідно дістати з бульйону і очистити від кісток, а бульйон процідити. Додати в бульйон підсмажені овочі та картоплю, варити до готовності.
- Потім додаємо плавлений сир, варити поки сир не розплавиться. Додаємо в суп шпинат, паприку, перець і лосось. Підсолити за необхідності. Доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
Легкий, але дуже смачний фінський рецепт, який точно підніме настрій не тільки вам, а і вашим гостям!

Сирний суп з броколі та лососем
Для прихильників здорового харчування цей варіант стане улюбленим.
Інгредієнти
6 порцій
- 3 середні картоплини;
- 1 більша морквина;
- 1 середня цибулина;
- 200 г броколі (в мене заморожене);
- 200 г слабосолоного лосося;
- 2-3 вершкові плавлені сирки;
- до свого смаку Сіль, перець, сухий часник.
Інструкція з приготування
- Половину морквини разом з цибулиною кидаємо в підсолену киплячу воду.
- Другу половину морквини нарізаємо дрібним кубиком та додаємо до каструлі.
- Також кубиком нарізаємо картоплю, розрізаємо суцвіття броколі на дрібніші шматочки та додаємо до окропу.
- Поки вариться овочевий бульйон, нарізаємо шматочки риби та додаємо до каструлі. Додаємо сіль, перець та сушений часник, і варимо 10 хв на середньому вогні.
- Нарізаємо кубиком плавлений сирок (можна натерти на тертці попередньо заморозивши) та додаємо до супу. Ретельно помішуючи час від часу варимо до повного розчинення сирку.
- При подачі можна присипати свіжо подрібненою зеленню.
Смакує з тостами з авокадо-маслом.

Сирний суп – це чудова страва, яку можна приготувати з різними інгредієнтами. Незалежно від того, чи ви готуєте сирний суп з плавлених сирків, сирний крем-суп з грибами або сирний суп з копченим хребтом лосося, результат завжди буде смачним!